16 oktober 2021
14:00

Grums IK

Referat: IF Nyedshov - Grums IK

Grums gjorde vad som behövdes i bortamatchen mot Nyedshov och vann med 4-1 (3-0) Andra halvlek var avslagen, men då hade Grums redan skaffat sig en stabil ledning.
Den 4 september förlorade Nyedshov stort mot Töcksfors borta, det var signalen till en remarkabel uppryckning med fem raka, imponerande, segrar. Men nu var det tvärstopp, Grums var egentligen ett nummer större denna dag.
Det blev en tidig ledning. Adam Jansson sprängde fram på vänsterkanten efter ett pass från Pablo Torrijos Munos, en hemmaförsvarare försökte avvärja, men styrde bollen till Sebastian Lundqvist som från nära håll satte bollen i nät.
2-0 kom efter dryga kvarten. Nytt pass från Pablo, nu till höger och Sebastian Biesevic fintade bort en back och skaffade sig ett friläge, och mål.
Mitt i halvleken gjorde Adam Jansson 3-0. Han grundlurade sin ytterback, sprintade förbi innebacken och slog i bollen via stolpen i mål. Och det var på kanterna som Grums ständigt sårade Nyedshov. Kombinationen snabbt anfallsspel och något långsamma backar var ingen bra förutsättning för det kämpande hemmalaget.
Det var avslaget i andra halvlek. Matchbilden och en klar tremålsledning talade enbart för Grums.
Bastian Rojas Diaz satte säkert in 4-0 efter att man manövrerat sig i bra läge efter en kort hörna.
En straffspark i slutminuten för Nyedshov putsade till resultatet, målskytt var Mikael Björemo.
Det blir en rafflande avslutning av serien. I botten gör fyra lag upp om att undvika den plats som innebär att man följer avsågade Norrstrand till femman. Just nu sitter Ämtervik med Svarte Petter.
Grums är också inblandade i ett avgörande, låt vara i en betydligt trevligare miljö, den i toppen. Nu handlar det enbart om Grums och KB Karlskoga i racet mot trean. Grums i praktiken en poäng före!
Noterbart är att Emil Todals varning i matchen gör att han är avstängd i nästa runda, då Grums drar till Rottneros.
Laget: Jerker Westberg - Emil Todahl (ut 82), Simon Widström, Petter Gunnarsson, Andreas Ragnarsson - Bastian Rojas Diaz, Damir Horvat - Pablo Torrijos Munos - Sebastian Biesevis (ut 66). Adam Jansson (ut 82) - Sebastian Lundqvist (ut 57) - David Klarén (in 57), Robin Frisell (in 66), Merivan Waysi (in 82), Lucas Kämpe (in 82) - Erik Lönn